Saypha Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een natuurlijk in het lichaam voorkomende stof, die als filler wordt gebruikt om rimpels te vullen of om volumeverlies door onze krimpende schedel te corrigeren. Bij het ouder worden wordt de schedel kleiner, laat de huid schade zien die onder andere ontstaat door roken en daarbij vermindert de zon ook de hoeveelheid natuurlijk hyaluron in onze huid. Daardoor ontstaan er rimpels en neemt de spanning van de huid af. Hyaluronzuur wordt op de markt aangeboden onder vele namen, maar in essentie zijn er slechts verschillen in de dikte (viscositeit) en in het al dan niet toevoegen van extra stoffen, zoals bij voorbeeld lidocaïne dat een verdovend
effect geeft.

Lees hieronder meer over de Saypha Hyaluronzuur fillers behandelgebieden.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam. De speciale eigenschappen van deze stof zijn vooral werkzaam in de huid, de gewrichten en de ogen. Eén van de bijzondere eigenschappen is het vasthouden van vocht, veel vocht! Hyaluronzuur zorgt ervoor dat uw huid stevig, flexibel en mooi blijft.

In een jonge huid herken je de grotere hoeveelheid hyaluronzuur aan het volume, de soepelheid en de elasticiteit. Deze hoeveelheid hyaluronzuur neemt af naarmate mensen ouder worden. De huid wordt droger, verslapt en gaat rimpels, fijne lijntjes en plooien vormen. Injecties met hyaluronzuur in en onder de huid kunnen deze tekenen van veroudering tot op zekere hoogte ongedaan maken en zo tot een verjongend effect leiden.

De Saypha fillers bevatten zuiver, vegan hyaluronzuur gemaakt door bio-fermentatie. Het is daardoor chemisch identiek aan lichaamseigen hyaluronzuur. Een groot voordeel is dat allergische reacties hierdoor zo goed als uitgesloten zijn en dat de Saypha injectables harmonieus door het lichaam en de huid worden opgenomen.

De behandelingen zijn niet-chirurgisch, vergen een minimale hersteltijd en geven meteen mooi natuurlijk uitziende resultaten.

Wat zijn Saypha behandelgebieden?
 • Voorzichtige correctie van rimpels en huidplooien
 • Herstel van volumeverlies
 • Verbetering van lipvolume en lipcontouren
 • Verbetering van elasticiteit en teint van de huid
 • Hydratatie, verjonging en voller maken van de huid
 • Neus (Lippenplooi): om de diepte van plooien te verminderen.
 • Slapen: volumeverlies in dit gebied en het effect hiervan op de rest van het gezicht met Saypha Volume Plus, een stevige filler om het verloren volume terug te brengen.
Voorafgaand aan de behandeling

Het is belangrijk om met uw behandelend arts te praten over uw verwachtingen en wensen. Informeer uw arts uitgebreid over uw medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik en eerdere cosmetische behandelingen.

Behandelmethode

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Ze worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Bij behandelingen waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, of wanneer je snel last hebt van blauwe plekken, gebruikt de arts in plaats van een naaldje een canule. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd worden. De ingebrachte gel geeft volume.  De filler Radiesse heeft bovendien een stimulerend effect op de eigen collageenproductie. Het direct zichtbare resultaat zal langzaam verminderen.

Na de behandeling

Voor een optimaal resultaat moet u na de behandeling uw huid laten rusten. Raak de huid niet aan en breng gedurende de eerste 12 uur geen make-up aan. Daarnaast moet u gedurende één week direct zonlicht en hoge temperaturen vermijden alsook sauna’s en stoombaden.

Wie moet deze behandeling vermijden?
 • Bij bekende overgevoeligheid voor hyaluronzuur, lidocaïne-hydrochloride of lokale anesthetica van het amide-type
 • Bij infecties of acute ontstekingen in de te behandelen huidgebieden
 • Mensen die lijden aan een auto-immuunziekte of een immuunbehandeling ondergaan
 • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
 • Mensen met een aanleg voor hypertrofische littekenvorming
 • Mensen jonger dan 18 jaar
 • Mensen die bloedplaatjesaggregatieremmers gebruiken, mogen niet worden behandeld met hyaluronzuur zonder hun arts te raadplegen
Mogelijke bijwerkingen en complicaties

Op de plaats van injectie kan een lichte roodheid en zwelling ontstaan. Dit verdwijnt doorgaans na een paar uur vanzelf. Naast een lichte bloeding als gevolg van de injectie, kunnen lichte oedeemvorming en/of rode vlekken ontstaan. Deze kunnen jeuken of pijnlijk bij aanraking zijn. In zeldzame gevallen kunnen zich op de behandelde plekken kleine bloeduitstortingen, verhardingen en/of bultjes vormen. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot iets langer dan een week. Mochten ontstekingsreacties of andere ongewenste bijwerkingen langer dan een week aanhouden, breng dan uw behandelend arts op de hoogte, zodat een adequate behandeling kan worden gegeven.

N

Het probleem

Volume verlies van de huid, rondom de ogen, wangen en mond. Volume verlies in de lippen of wallen onder de ogen.

N

De behandeling

Fillers worden voor verbetering van de gezichtscontour op één of meerdere plekken in het gezicht aangebracht.

N

Het resultaat

Een strakke huid met volume wat een gezonde jonge glow creëert.

.

Jij op je mooist

Van der Lee Aesthetics: Innovatieve cosmetische behandelingen met aandacht voor jou.

Sportlaan 9, 3905 AD, Veenendaal, in lifestyleclub La Vita