Bocouture

Door het verouderingsproces ontstaan rimpels en plooien in ons gezicht. Dynamische rimpels of mimiekrimpels, ontstaan wanneer er spieractiviteit is. Statische rimpels en plooien, ontstaan door volumeverlies en vermindering van de kwaliteit van de huid. Deze rimpels zijn mild en oppervlakkig aan het begin van het verouderingsproces en worden dieper naarmate de tijd verstrijkt.

Bij Van der Lee Aesthetics zijn we gespecialiseerd in het gebruik van Bocouture, een uniek zuiver product, zuiverder dan de andere beschikbare botuline toxines. Door onze natuurlijke methodes kunnen wij het natuurlijke gevoel behouden en realiseren met minimale ingrepen. De fillers die wij gebruiken zijn tijdelijk en veilig.

Lees hieronder meer over het Bocouture behandelgebied.

Wat is botuline toxine A (Bocouture)?

Botuline toxine type A, ook botox genoemd, is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden wordt geïnjecteerd in de gelaatsspieren om ze te ontspannen of om het ontwikkelen van fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdlijnen te beperken. Er zijn verschillende producten op de markt, deze verschillen vooral in de mate van zuiverheid. Bij Van der Lee Aesthetics wordt gebruikgemaakt van Bocouture, bedoeld voor patiënten die natuurlijke resultaten willen met een uniek zuiver product.

Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Botulinetoxine is een eiwit dat, in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund,  geïnjecteerd wordt in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, bijvoorbeeld fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes.

Wat zijn Bocouture behandelgebieden?
 • Fronslijnen
 • Voorhoofdslijnen
 • Kraaienpootjes
 • Kin: Voor het vervagen van lijntjes op de kin
 • Neus (Lippenplooi): ter vervaging van ‘Bunny Lines’
 • Wenkbrauw: om de wenkbrauw een lift te geven
Voorafgaand aan de behandeling

U wordt geïnformeerd over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en risico’s. De meest voorkomende bijwerkingen zijn (zoals vaak bij elke vorm van injectie): oedeem, zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan.

Behandelmethode

De arts zal eerst de Bocouture volgens de gebruiksaanwijzing oplossen in het flesje. Daarna wordt u gevraagd om een aantal mimiekbewegingen te maken om de te behandelen spieren te lokaliseren. Vervolgens wordt de oplossing geïnjecteerd door middel van een hele fijne naald. Een behandeling duurt meestal 15 minuten. Houd er rekening mee dat een behandeling met Bocouture een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen tijdens de behandeling.

Na de behandeling

Effecten van de behandeling worden meestal opgemerkt na 2 tot 5 dagen, de werking is maximaal na 2 weken en houdt meestal 3 tot 4 maanden aan. Herhaalbehandeling is toegestaan na 3 maanden. Soms zijn meerdere behandelingen nodig om het optimale resultaat te behalen. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op het geneesmiddel.

Veel patiënten gaan direct na de behandeling verder met hun dagelijkse bezigheden. Volg hierover echter het advies op van uw behandelend arts. Indien u symptomen van overdosering ervaart (zoals algemene zwakte, afhangend ooglid, dubbel zicht, ademhalingsmoeilijkheden), neem dan contact op met de kliniek, de huisarts of huisartsenpost, of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, of vraag aan uw familieleden om dit te doen.

Contra-indicaties
 • Bocouture wordt niet gebruikt indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Een eerdere behandeling met Bocouture mag niet korter dan 3 maanden geleden zijn.
 • Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen heeft kan het effect van Bocouture versterken of verminderen.
 • Indien u lijdt aan een algemene stoornis van de spieractiviteit.
 • Algemene conditie van de huid, inclusief: overgevoeligheid of allergie voor botuline toxine of de toevoegingen in deze preparaten, of infectie of ontsteking op de voorgestelde injectieplaats.
Mogelijke bijwerkingen en complicaties

Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. De bijwerkingen kunnen verband houden met het geneesmiddel, de injectietechniek of beiden. De bijwerkingen treden meestal op in de eerste week na de injectie en zijn tijdelijk van aard. Voor een totaal overzicht van mogelijke bijwerkingen kunt u de bijsluiten van het product raadplegen.

Mocht u voor uw welzijn en esthetisch welbevinden een controle afspraak willen maken dan is dit mogelijk. Het is niet noodzakelijk.

N

Het probleem

Rimpels op diverse plekken in het gezicht. o.a. rondom de ogen, wangen, mond en het voorhoofd.

N

De behandeling

Bocouture behandeling werkt door de zenuwimpulsen in alle geïnjecteerde spieren te blokkeren. Dit voorkomt dat de spieren samentrekken, wat leidt tot een tijdelijke en omkeerbare relaxatie.

N

Het resultaat

Bocouture ontspant de spieren, maakt de huid strakker en zorgt ervoor dat de huid niet meer kan plooien. Het niet meer kunnen bewegen, voorkomt dat er nieuwe huidschade zal ontstaan.

Jij op je mooist

Van der Lee Aesthetics: Innovatieve cosmetische behandelingen met aandacht voor jou.

Sportlaan 9, 3905 AD, Veenendaal, in lifestyleclub La Vita