Hyaluronzuur fillers

Gezichtscontouring, – verjonging en lipvergroting

gezichtsverjonging

Hyaluronzuur, een natuurlijke stof in ons lichaam, wordt gebruikt als filler om rimpels op te vullen en volumeverlies te corrigeren als gevolg van de afnemende omvang van onze schedel. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid natuurlijk hyaluron in onze huid af. Dit leidt tot de vorming van rimpels en vermindering van de huidspanning.

Bij Van der Lee Aesthetics benutten we hyaluronzuur met expertise, waarbij we zorgvuldig inspelen op de natuurlijke schoonheid en individuele behoeften van onze cliënten.

Behandeling met Hyaluronzuur fillers,

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam. De speciale eigenschappen van deze stof zijn vooral werkzaam in de huid, de gewrichten en de ogen. Eén van de bijzondere eigenschappen is het vasthouden van vocht, veel vocht! Hyaluronzuur zorgt ervoor dat jouw huid stevig, flexibel en mooi blijft.

In een jonge huid herken je de grotere hoeveelheid hyaluronzuur aan het volume, de soepelheid en de elasticiteit. Deze hoeveelheid hyaluronzuur neemt af naarmate mensen ouder worden. De huid wordt droger, verslapt en gaat rimpels, fijne lijntjes en plooien vormen. Injecties met hyaluronzuur in en onder de huid kunnen deze tekenen van veroudering tot op zekere hoogte ongedaan maken en zo tot een verjongend effect leiden.

Onze fillers bevatten zuiver, vegan hyaluronzuur gemaakt door bio-fermentatie. Het is daardoor chemisch identiek aan lichaamseigen hyaluronzuur. Een groot voordeel is dat allergische reacties hierdoor zo goed als uitgesloten zijn.

De behandelingen zijn niet-chirurgisch, vergen een minimale hersteltijd en geven meteen mooi natuurlijk uitziende resultaten.

 

Wat kun je verwachten van Hyaluronzuur?
 • Volume toename in het gezicht
 • Vergroting van jukbeenderen, kin en lippen bijvoorbeeld
 • Verjongend effect
 • Soepele huid
 • Vermindering van verouderingstekens
Welke gebieden kan je behandelen?
 • Voorzichtige correctie van rimpels en huidplooien
 • Herstel van volumeverlies
 • Verbetering van lipvolume en lipcontouren
 • Verbetering van elasticiteit en teint van de huid
 • Hydratatie, verjonging en voller maken van de huid
 • Neus (Lippenplooi): om de diepte van plooien te verminderen.
 • Slapen: volumeverlies in dit gebied en het effect hiervan op de rest van het gezicht
Voorafgaand aan de behandeling

Het is belangrijk om met jouw behandelend arts te praten over jouw verwachtingen en wensen. Informeer je arts uitgebreid over jouw medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik en eerdere cosmetische behandelingen.

Behandeling

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Ze worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Bij behandelingen waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, of wanneer je snel last hebt van blauwe plekken, gebruikt de arts in plaats van een naaldje een canule. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd worden. De ingebrachte gel geeft volume. 

Na de behandeling

Voor een optimaal resultaat moet je na de behandeling jouw huid laten rusten. Raak de huid niet aan en breng gedurende de eerste 12 uur geen make-up aan. Daarnaast moet je gedurende één week direct zonlicht en hoge temperaturen vermijden alsook sauna’s en stoombaden.

Wie moet deze behandeling vermijden?
 • Bij bekende overgevoeligheid voor hyaluronzuur, lidocaïne-hydrochloride of lokale anesthetica van het amide-type
 • Bij infecties of acute ontstekingen in de te behandelen huidgebieden
 • Mensen die lijden aan een auto-immuunziekte of een immuunbehandeling ondergaan
 • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
 • Mensen met een aanleg voor hypertrofische littekenvorming
 • Mensen jonger dan 18 jaar
 • Mensen die bloedplaatjesaggregatieremmers gebruiken, mogen niet worden behandeld met hyaluronzuur zonder hun arts te raadplegen
Mogelijke bijwerkingen en complicaties

Op de plaats van injectie kan een lichte roodheid en zwelling ontstaan. Dit verdwijnt doorgaans na een paar uur vanzelf. Naast een lichte bloeding als gevolg van de injectie, kunnen lichte oedeemvorming en/of rode vlekken ontstaan. Deze kunnen jeuken of pijnlijk bij aanraking zijn. In zeldzame gevallen kunnen zich op de behandelde plekken kleine bloeduitstortingen, verhardingen en/of bultjes vormen. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot iets langer dan een week. Mochten ontstekingsreacties of andere ongewenste bijwerkingen langer dan een week aanhouden, breng dan uw behandelend arts op de hoogte, zodat een adequate behandeling kan worden gegeven.

N

Het probleem

Volume verlies van de huid, rondom de ogen, wangen en mond. Volume verlies in de lippen of wallen onder de ogen.

N

De behandeling

Fillers worden voor verbetering van de gezichtscontour op één of meerdere plekken in het gezicht aangebracht.

N

Het resultaat

Een strakke huid met volume wat een gezonde jonge glow creëert.

Sportlaan 9, 3905 AD, Veenendaal, in lifestyleclub La Vita