Botuline toxine A

Anti-rimpel injecties

 

 

anti-rimpel injectie

Ervaar jij ongemak door rimpels in je gezicht, worstel je met overmatig transpireren, of wil je voorgoed afrekenen met hinderlijke hoofdpijn? Dan zou een botuline toxine behandeling weleens de perfecte oplossing voor jou kunnen zijn.

Onze aanpak is altijd persoonlijk en gebaseerd op een op maat gemaakt behandelplan, met de garantie van een natuurlijk resultaat. Ontdek de mogelijkheden om jezelf te laten stralen bij Van der Lee Aesthetics.

Behandeling met Botuline toxine type A

Bij Van der Lee Aesthetics omarmen we Botuline toxine type A, een gezuiverd eiwit dat met precisie wordt geïnjecteerd in jouw gelaatsspieren. Hierdoor ontstaat ontspanning en worden de vorming van fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdlijnen beperkt. Speciaal voor diegenen die op zoek zijn naar anti-rimpel injecties met natuurlijke resultaten.

De werking van Botuline toxine type A ligt in het blokkeren van de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, wat leidt tot verminderde activiteit of zelfs stilstand van de spieren. In zeer kleine hoeveelheden, sterk verdund, wordt dit eiwit ingespoten in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor lijntjes door gezichtsuitdrukkingen, zoals fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. 

Wat kun je verwachten van Botuline toxine type A?
 • Fijne lijntjes verminderen zichtbaar
 • De huid wordt goed gehydrateerd
 • De huid krijgt meer stevigheid
 • De huid voelt elastischer aan
 • De huid straalt met een frisse gloed
 • Langdurige effecten blijven behouden
Is Botuline toxine type A iets voor mij?

Irriteer je je aan rimpeltjes rondom je voorhoofd of ogen? Botuline toxine type A kan dan een uitstekende behandeling voor je zijn. We kijken naar de bewegingen en verhoudingen van je gezicht en injecteren op een subtiele wijze botuline toxine in de gewenste spieren. Hierdoor behoud je je natuurlijke mimiek, maar verdwijnen rimpels en lijnen. Dit versterkt je natuurlijke schoonheid en uitstraling zonder dat het opvalt voor anderen.

Naast cosmetische toepassingen kan Botuline toxine type A ook voor medische doeleinden worden gebruikt, zoals bij tandenknarsen, migraine en overmatig zweten. 

Wat zijn behandelgebieden?
 • Fronslijnen
 • Voorhoofdslijnen
 • Kraaienpootjes
 • Kin: Voor het vervagen van lijntjes op de kin
 • Neus (Lippenplooi): ter vervaging van ‘Bunny Lines’
 • Wenkbrauw: om de wenkbrauw een lift te geven
Voorafgaand aan de behandeling

Je ontvangt informatie over de behandelopties, het te verwachten effect, en de voor- en nadelen. De meest voorkomende bijwerkingen, zoals vaak bij injecties, zijn oedeem, zwelling, pijn, jeuk, verkleuring, en gevoeligheid op de injectieplaats. Hoewel deze bijwerkingen meestal mild en tijdelijk zijn, is het toch goed om hier even bij stil te staan.

Behandelmethode

Botuline toxine type A wordt geïnjecteerd met behulp van een zeer fijne naald. Een behandeling neemt doorgaans ongeveer 15 minuten in beslag. Houd er rekening mee dat een behandeling met Botuline toxine type A licht ongemak of lichte pijn met zich mee kan brengen.

Na de behandeling

Effecten van de behandeling worden meestal waargenomen tussen 2 en 5 dagen, met de maximale werking na 2 weken, die doorgaans 3 tot 4 maanden aanhoudt. Herhaalbehandeling is mogelijk na 3 maanden, en soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het optimale resultaat. Het is belangrijk om te weten dat niet iedereen op dezelfde manier reageert op het geneesmiddel.

Veel patiënten hervatten direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden. Het is verstandig om de eerste 24 uur niet te gaan sporten, naar de sauna te gaan, alcohol te nuttigen of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het belangrijk om de eerste 2 uur na de behandeling je hoofd recht te houden.
Wanneer na de behandeling een blauwe plekje verschijnt kan je een camouflagecrème gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling. Als je symptomen van overdosering ervaart, zoals algemene zwakte, een hangend ooglid, dubbel zicht, of ademhalingsmoeilijkheden, neem dan contact op met de kliniek, je huisarts of huisartsenpost, of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Je kunt ook familieleden vragen dit te doen.

Contra-indicaties
 • Botuline toxine type A wordt niet gebruikt indien je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Een eerdere behandeling met Botuline toxine type A mag niet korter dan 3 maanden geleden zijn.
 • Bepaalde medicatie die je neemt of recent genomen hebt kan het effect van Botuline toxine type A versterken of verminderen.
 • Indien je lijdt aan een algemene stoornis van de spieractiviteit.
 • Algemene conditie van de huid, inclusief: overgevoeligheid of allergie voor botuline toxine of de toevoegingen in deze preparaten, of infectie of ontsteking op de voorgestelde injectieplaats.
Mogelijke bijwerkingen

Houd rekening met mogelijke bijwerkingen, die gerelateerd kunnen zijn aan het geneesmiddel, de injectietechniek, of beide. Doorgaans manifesteren bijwerkingen zich in de eerste week na de injectie en zijn van voorbijgaande aard. Voor een uitgebreid overzicht van mogelijke bijwerkingen kun je de bijsluiter van het product raadplegen.

Indien je voor je welzijn en esthetisch welbevinden een follow-upafspraak wenst te maken, is dit uiteraard mogelijk, maar niet strikt noodzakelijk. Bij Van der Lee Aesthetics staan we altijd voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

N

Het probleem

Rimpels op diverse plekken in het gezicht. o.a. rondom de ogen, wangen, mond en het voorhoofd.

N

De behandeling

Botuline toxine type A behandeling werkt door de zenuwimpulsen in alle geïnjecteerde spieren te blokkeren. Dit voorkomt dat de spieren samentrekken, wat leidt tot een tijdelijke en omkeerbare relaxatie.

N

Het resultaat

Botuline toxine type A ontspant de spieren, maakt de huid strakker en zorgt ervoor dat de huid niet meer kan plooien. Het niet meer kunnen bewegen, voorkomt dat er nieuwe huidschade zal ontstaan.

Sportlaan 9, 3905 AD, Veenendaal, in lifestyleclub La Vita